Sebzeli davet pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Eylul tarafından 2 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    2 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  1. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    Pirinci yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Kabağı temizleyip küp küp doğrayın. Domatesleri soyup doğrayın. Taze soğan saplarını ve dereotunu yıkayıp kıyın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
    Sıvıyağı tavada kızdırıp kabağı kavurun. Dereotu ve soğanı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten alın. Karışımın 3 çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırın. Fırın kalıbını yağlayın.
    Pirinci süzüp eritilmiş margarin, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin. İyice karıştırıp iki ayrı tabağa paylaştırın. Birine kabaklı karışımı ilave edip harmanlayın.
    Sade pirinci kalıba alıp kaşıkla düzeltin. Üzerine domatesi yayıp kabaklı pirinci ekleyin ve fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Ayırdığınız kabaklı karışımla süsleyin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ocak 2009