Sebzeli Et Güveç

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Lachesis tarafından 15 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Lachesis
  1. Lachesis

    Lachesis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    7.900
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Deneyenleri hayran bırakan, kolay hazırlanan sağlıklı bir et yemeği.

    Kuşbaşı etleri çok az suda 15-20 dakika kadar pişirin. Daha sonra suyunu süzün.
    Bir büyük kuru soğanı kıyın,
    Patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayın.
    Çarliston biberleri iri iri doğrayın.

    Yarım kilo dana kuşbaşı eti.
    2 büyük patlıcan
    3 patates
    2 çarliston biber
    1 büyük kuru soğan.
    1 domates.
    4-5 diş sarımsak.
    1 çay bardağı sıvı yağ.
    Bir yemek kaşığı domates salçası.
    Kara biber, kırmızı biber, tuz.

    Önceden pişirdiğimiz kuşbaşı etlerimizi, kıydığımız soğanımızı, doğradığımız patlıcan, patates ve biberlerimizin hepsini güveç tenceremize yerleştiriyoruz. Üzerine sarımsaklarımızı atıyoruz.
    Salçamızı bir su bardağı sıcak suda eritip, içine karabiber, kırmızı biber ve tuzumuzu koyup karıştırıyoruz ve güvecimizin üstüne döküyoruz. Sıvı yağımızı da ekleyip tüm malzemeleri harmanlıyoruz.
    En üste kabuklarını soyup zar büyüklüğünde doğradığımız domatesleri de koyuyoruz.
    Güvecimizin kapağı varsa kapağını kapatıyoruz. Yoksa önce yağlı kağıtla üstünü kapatıp, daha sonra alüminyum folyoyla iyice sıkıştırıyoruz.
    Ve ocağa koyup orta ateşte 1 saat pişiriyoruz.

    Afiyet olsun.
     
  2. 26 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Lachesis
  3. ecem899

    ecem899 askim ve oglum (L) Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.370
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    ya bu kucuk guveclerde olurmu acaba buyuk yok bende
     
  4. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Lachesis
  5. blondy_67

    blondy_67 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Hafta sonu iftara misafirim var.Sebzeli et güveç yapmak istiyorum umarım güzel olur