sebzeli et haslama(resimli)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve UyuyanGuzel tarafından 8 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    8 Kasım 2010
    Konu Sahibi : UyuyanGuzel
  1. UyuyanGuzel

    UyuyanGuzel Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.123
    Beğenildi:
    675
    Ödül Puanları:
    113
    kizlar bu tarifi surekli yapiyorum.
    suyunu biraz fazla koyuyorum ki yemegin suyunu corba gibi kasik kasik icebilelim, cunku cok yararli.
    cok guzel bir yemek begeneceginizden eminim=)
    fotograf sari cikti, yemegin suyu da sari gorunuyor cunku tepemdeki i$IK sariydi kizlar kusura bakmayin.
    Kemikli et kullanirsaniz bu yemek cocuklariniz icin daha da saglikli olur.
    Eger et hic yagsiz olursa yemegin tadi cok guzel olmayabilir cunku yaglar her ne kadar sagliksiz olsa da yemege tat veriyorlar.
    Et yemegi olmasina ragmen bu yemege et suyu bulyon koyuyorum cunku suyunu corba gibi ictigimiz icin bulyon koyulmadigi zaman yemegin suyu insana tatsiz gelebiliyor.
    Arzuya gore yemege kucukce kesilmis kereviz de eklenebilir.
    Yemegi sicak sicak corba gibi servis eder ve yanina bir de pirinc pilavi yaparsaniz tadindan yenmez!



    dilediginiz miktarda dana eti(bazi parcalari kemikli olmali)
    patates
    havuc
    et bulyon
    karabiber
    gerekirse tuz

    Once dana etini kusbasi parcalara ayiriyoruz, fazla yaglarini da aliyoruz ama etin tum yaglarini da almiyoruz tabii ki. Yoksa yemegimizin lezzeti az olur.
    Dogradigimiz etleri yikayip ''celik'' bir tencereye aliyoruz. Tencere kapagini kapatip kisik ateste etleri haslamaya birakiyoruz.
    Etler suyunu cekene kadar arada bir etleri karistiriyoruz.
    Etler suyunu cektiginde etleri ateste biraz daha ceviriyoruz ve etlerin biraz kizarmasini sagliyoruz. Hem etler kizarinca tencerede kalan minik et parcalari bu yemegin suyun icinde dagiliyor ve yemege lezzet katiyor, ayrica yemek suyuna kivam veriyor:)
    Etler kizardiktan sonra etlerin uzerini 2-3 parmak gececek kadar su ekliyoruz. Suyu ,etin miktarina gore goz karari ayarlarsaniz cok iyi olur.
    Etler orta ve kisik ates arasindaki isida yavas yavas guzelce haslanacak. Etlerimiz iyice pisince yani yaklasik 40 dakika sonra soyup dort parcaya boldugumuz patatesleri ve halka halka dogradigimiz havuclari da tenceremize aliyoruz ve yemegimize bir de karabiber ve et bulyon ekliyoruz (ben 1.5 bulyon koyuyorum).
    Bulyon kullandigimiz icin tuz koymaniz gerekmeyebilir ama arzuya gore ekleyebilirsiniz.
    Patatesler ve havuclar pistiginde yemeginiz hazir=)
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 8 Kasım 2010
  2. 9 Kasım 2010
    Konu Sahibi : UyuyanGuzel
  3. gxuxlxuxmse_21

    gxuxlxuxmse_21 Sevdan hep tutkudur . Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2008
    Mesajlar:
    296
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık çok güzel olmuş ama neden bulyon kullanıyosun zaten et pişiriyosun .gerekesiz bi ayrıntı olabilir.
     
  4. 9 Kasım 2010
    Konu Sahibi : UyuyanGuzel
  5. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ellerine saglik.........
     
  6. 10 Kasım 2010
    Konu Sahibi : UyuyanGuzel
  7. UyuyanGuzel

    UyuyanGuzel Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.123
    Beğenildi:
    675
    Ödül Puanları:
    113
    sagol canim afiyet olsun :21:
    canim bu konusa aciklamami yapmistim gozunden kacmis.
    bu yemegin baya su koyuyoruz suyu corba gibi iciliyor o yuzden bulyon koymadigimda suyun tadi daha tatsiz oluyor. bulyon da koyuyorum daha cok begeniyoruz boyle.
     
  8. 10 Kasım 2010
    Konu Sahibi : UyuyanGuzel
  9. UyuyanGuzel

    UyuyanGuzel Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.123
    Beğenildi:
    675
    Ödül Puanları:
    113
    sagol canim :KK23:
     
  10. 8 Ocak 2011
    Konu Sahibi : UyuyanGuzel
  11. AskAsk

    AskAsk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2009
    Mesajlar:
    2.882
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    ayyy canım harika görünüyor, canım çekti vallaha ellerine sağlık uyuyangüzel bende yapıcam enkısa sürede:))
     
  12. 24 Ocak 2011
    Konu Sahibi : UyuyanGuzel
  13. UyuyanGuzel

    UyuyanGuzel Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.123
    Beğenildi:
    675
    Ödül Puanları:
    113
    tesekkur ederim fistik. bir tabak ta sana ikram edeyim afiyet olsun :KK23: