Sebzeli Gözleme

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Sivri biberlerin çekirdeklerini yataklarından çıkartalım.Sivri biberleri ve taze soğanları incecik doğrayalım.Tavaya sıvı yağı alıp biberleri ve ince ince doğranmış taze soğanları ilave ederek yumuşayıncaya kadar 3-4 dk kavuralım.Biberler ve soğanlar yumuşadığında,tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri de tencereye ilave edelim.3 dk daha kavurduktan sonra ateşten alalım.
    İçine çökeleği,ince kıyılmış maydanozu,tuzu ve kırmızı biberi ilave ederek harmanlayalım.Yufkaların ortasına sebzeli harçtan eşit miktarlarda yayalım.Her yufkanın karşılıklı 4 kenarını bohça kapatır gibi kapatalım.
    Teflon tavayı hafifçe yağlayalım.Gözlemeleri arkalı önlü pişirelim.Tavadan aldığımız gözlemelerin üzerine arzu edersek tereyağı ile yağlayalım.Dörde keserek veya bütün halinde servis yapalım.