Sebzeli haşlama koyun eti

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    -Düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.
    Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan patates, tuz konup kapağı kapatılır.
    Harlı ateşte düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.
    Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir.
    Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
    Not: Büyük soğan yerine 1- 2 avuç arpacık soğan da kullanılabilir