Sebzeli Kek (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Blueviolet tarafından 1 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    1 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Blueviolet
  1. Blueviolet

    Blueviolet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    31
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Patatesli ve kabaklı kek :KK66:

    Patates ve kabaklar soyulup, rendelenir.
    Fırın 150 derecede önceden ısıtılır

    2 adet patates
    2 adet kabak
    100 gr beyaz peynir
    3 yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvıyağ
    dereotu, maydonoz.
    tuz, karabiber
    1 kabartma tozu
    Un
    üzeri için susam ve çörekotu

    Derin bir kabın içine yumurtalar kırılır, yoğurt ve yağ ilave edilir, kabak, patates, ezilmiş peynir, dereotu maydonoz, tuz, karabiber de eklenip malzemeler karıştırılır kabartma tozu unla birlikte konur ( karışım koyu bir kek kıvamında olacak) yağlanmış tepsiye dökülerek ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. sıcak olarak servis edilir. afiyet olsun :KK66:
     
    Son düzenleme: 3 Ağustos 2008
  2. 1 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Blueviolet
  3. Blueviolet

    Blueviolet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    31
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    AFİYET OLSUN :kahve:
     
  4. 1 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Blueviolet
  5. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Bu patates ve kabakların rendelendikten sonra fırında ısıtılmasını anlamadım şekerim..

    Yani 150 derecede fırında pişirilecekmi demek istedin,?

    Ayrıca bu kek, üzerine az miktarda sarımsaklı yoğurt gezdirilerek de servis yapılabilir gibi geldi bana..
     
  6. 3 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Blueviolet
  7. Blueviolet

    Blueviolet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    31
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Patates ve kabaklar rendelenip hazırlanır ve kek sıcak fırına konacağı için önceden ısıtılır.
    Yoğurtlu hiç denemedim ama banada iyi fikir gibi geldi denenebilir. sengözlerimebaksanab
     
    Son düzenleme: 3 Ağustos 2008
  8. 3 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Blueviolet
  9. roseaysegul

    roseaysegul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    399
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ben de kabak yerine havuc yapiyordum,bir de kabakli yapayim ellerine saglik
     
  10. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Blueviolet
  11. EU1

    EU1 Guest

    bayanlar un ne kadar olacak? ben yemeği iyi yaparım da kek konusunda tam ölçü olmazsa sönmüş bir kratere benziyorlar
     
  12. 3 Şubat 2012
    Konu Sahibi : Blueviolet
  13. gzmuygun

    gzmuygun Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2012
    Mesajlar:
    175
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Ben patates ve kabak koymuyorum bır de maydonoz yerıne dereotu ekleyınce cok lezzetlı oluyor denemenızı tavsıye ederım
     
  14. 3 Şubat 2012
    Konu Sahibi : Blueviolet
  15. gzmuygun

    gzmuygun Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2012
    Mesajlar:
    175
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Uzerone de susam yada corek otu dfa cok yuakısıyor