Sebzeli Kollektif Salata

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salatası

    SOSUN TARİFİ
    Öte yandan sosumuzu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde; zeytinyağı, ılık suyu, hardal, limon suyu, sirke ve salçayla beraber tuz ve karabiberi karıştırıp, iyice çırpalım.

    250 gr yeşil fasulye
    4-5 adet orta boy patates
    3 adet salatalık
    Yarım demet maydanoz
    10 adet yeşil veya siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
    2-3 adet haşlanmış katı yumurta

    SOSUN MALZEMESİ
    6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay bardağı ılık su
    1 adet limonun suyu
    2 yemek kaşığı sirke (ben hep elma sirkesini tercih ederim)
    1 tatlı kaşığı hardal
    1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Öncelikle yeşil fasulyelerimizi ayıklayıp, üzerine çıkacak kadar sıcak suda 12-15 dakika haşlanmaya bırakalım. İçine 1 yemek kaşığı kadar toz şeker atarsanız rengi de yemyeşil kalacaktır. Bir taraftan da patateslerin kabuklarını iyice yıkayıp, dörde bölelim ve yine üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip, tuzunu serpiştirip, haşlamaya başlayalım.
    Öte yandan salatalıkları iyice yıkayıp, kabuklarıyla beraber, ister çok ince halkalar halinde doğrayın ya da tavla zarı gibi küp küp dilimleyin. Maydanozları da incecik kıyalım. Katı yumurtaları da dörde bölelim. Artık fasulyeler haşlanmıştır, suyunu süzdürüp, ikişer santim eninde doğrayalım. Yine haşlanan patateslerin de kabuklarını soyup kuşbaşı et formunda doğrayalım. Bütün salata malzemelerimizi hazırladığımıza göre, hepsini geniş bir kabın içinde karıştıralım.
    Sonra da hazırladığımız sosu salatanın üzerine gezdirerek dökelim. Servise sunmadan önce bolca karıştırıp, gerekirse tuz, kırmızı pul biber ilavesi de yapabilirsiniz.
    En sonunda da dörde dilimlenmiş katı yumurtalarla üzerini süsleyip, servise sunalım.