Sebzeli Tas Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 29 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...



    600 gram kuşbaşı et
    1 adet soğan
    1 adet patates
    1 çorba kaşığı sirke
    1 su bardağı bezelye
    1,5 çorba kaşığı salça
    tuz, karabiber, pul biber
    sıvı yağ ve etin üstünü geçecek kadar sıcak su

    Düdüklü tencereye sıvıyağ ve eti alın et suyunu salınca sirkeyi de ilave edin ve suyunu çekene kadar iyice kavurun.
    Kavrulan ete salça,baharatlar ve tuzunu ilave edin.
    Biraz kavurun bezelyeyi ekleyin,bezelyeler ezilmesin fazla karıştırmadan suyu ilave edin.
    Sıcak su ilave ederseniz et sertleşmez.
    Düdüklü de 20-25 dakika içinde et pişiyor.
    Bir tane patatesi küp küp doğrayıp bir tavada kızartın.
    Pişen ve altını kapattığınız tas kebabına ilave edip karıştırın.
    Servise hazır.
     
  2. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148