Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve mavrulam tarafından 24 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    24 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mavrulam
  1. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.769
    Beğenildi:
    801
    Ödül Puanları:
    153
    Tüm sebzeler soyulur, iri iri doğranılıp kızartılır, tavuklar da aynı şekilde yağda kızartılır.

    Tepsiye önce tavuk etleri, üzerlerine de sebzeler konulur. Soğanlar iri iri doğranılarak, sarımsak, biber ile yağda kavrulur. Domatesler küp seklinde doğranılarak salça baharat ve yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ileve edilerek et etlerin üzerine dökülür

    750 gr Tavuk (kemikli kuşbaşı)
    2 adet patlıcan
    2 adet patetes
    2 domates
    2 sivribiber
    2-3 adet soğan
    4-5 ad.sarımsak
    Karabiber
    Tuz
    Kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı salça

    Fırında 40 dk. pişirilir.