Sebzeli Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Şarap ve kekiği karıştırın.
    Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın, şaraplı karışımı üzerlerine dökün, bir gece buzdolabında bekletin.
    Sebze ve soğanları ayıklayın, küçük küçük doğrayın.
    Butları terbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve karabiber ekin.
    Kızgın yağda butların her iki taraflarını kızartıp tavadan çıkartın.
    Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.
    Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber katın.
    Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 C ısıttığınız fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin.