Sebzeli Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve undomiel tarafından 30 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    30 Eylül 2010
    Konu Sahibi : undomiel
  1. undomiel

    undomiel Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.377
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Fırında çok değişik ve lezzetli bir tavuk yemeği



    8 adet ince tavuk fleto
    1 adet patlıcan
    1 adet kabak (arzu edelirse)
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    Doğranmış 8-9 adet mantar
    1 paket pane harcı
    150 gr kaşar peyniri ya da tulum peyniri
    Beşamel sos

    Patlıcanlar çok ince ya da kalın olmayacak şekilde yuvarlak olarak doğranır.
    İki tarafıda pane harcı ile kaplanıp tost makinesinde ya da yağsız tavada pişirilir.
    Mantar tavada sotelenir.
    İnce doğranmış tavuk fletoları da pane harcına bulanarak iyice kızgınlaştırılmış ve az yağlı tavada önlü arkalı hafif kızarana kadar pişirilir.
    Pişen tavuklardan 4 tanesi borcama dizlir.
    Bu tavukların üzerine önce patlıcanlar, daha sonra mantarlar ve bezelyeler dizlir.
    Üzerine Diğer 4 adet kızartılmış tavuklar kapanır.
    Bu tavukların üzerine de hazırlamış olduğumuz beşamel sos dökülüp üzerine rendelenmiş peynir konur ve birazcık kırmızı biber serpilir.
    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirilir.