Sebzeli Voluvan-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve sinehas tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : sinehas
  1. sinehas

    sinehas Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.470
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    öncelikle voluvan hamuru hazır olarak marketlerde satılıyor bulamazsanız milföyleri üstüste koyup bardak ağzıyla yuvarlak bi şekilde çıkartın.(ilk kattan sonrasının ortası delik olsun malzeme koyabilmek için)

    daha sonra mantar,kırbızı biber,kabak,havuç (aklınıza gelen her türlü sebzeyi kullanabilirsiniz)gibi sebzeleri sotelik tarzında doğrayıp tavada yumuşayana kadar soteliyorsunuz.

    voluvan hamuru
    kabak
    havuç
    mantar
    k.biber
    tercihe göre baharat

    ilk olarak voluvan hamurlarına yumurta sarısı sürüp fırında pişirip kabartılıyor.
    daha sonra hazırladığımız sebzeli soteyi ortalarına bir güzel yerleştiriyoruz.
    ve son olarak bikaç dakika daha kısık ayarda fırında dinlendiriyoruz.
    bu kadar basit
    üzerine parmesan döküp afiyetle yiyiyorsunuz.
    kaşar rendelenebilir..
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 31 Ocak 2009