Şeftali güzellemesi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.655
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilim yada küp şeklinde doğrayın.
    Dikdörtgen bir cam servis tepsisine şeftalileri dizin.
    Üzerine 1 çorba kaşığı hindistancevizi serpin.
    Diğer tarafta 2 su bardağı sütü bir tencereye koyun.
    İçine 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyip, koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
    Ateşten alıp, ılıtın.
    1 Poşet krem şantiyi içine katıp, mikserle iyice çırpın.
    Bu kremayı şeftalilerin üzerine dökün.
    Buzdolabında 3 saat bekletin.
    Şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.