Şeftali Kurabiye-Resimli

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve AskBocugu tarafından 14 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : AskBocugu
  1. AskBocugu

    AskBocugu Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    15 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.847
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    ÇOK ŞEKERLER



    125 gr margarin(oda sıcaklığında)
    1 yumurta
    yarım su bardağı pudra şekeri
    yarım su bardağı buğday nişastası
    1 şişe sıvı vanilya
    yarım paket kabartma tozu
    2 su bardağı un(elenmiş)
    sarı ve kırmızı gıda boyası
    1 kase toz şeker(göz kararı)

    Margarin ile pudra şekerini beyazlaşıncaya kadar çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyin kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın hazırlanan hamurda küçük parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın ve tepsiye dizin(ben üzerlerini bastırdım çünkü pişerken kabarınca top gibi oluyor hoş olmuyor)170 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin..
    Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın..
    Gıda boyalarını ayrı ayrı kaplarda su ile ezin..
    İki kurabiyeyi birbirine marmelat yada çokamel yardımı ile yapıştırın (ben şeftali marmelatı kullandım) ve sulandırılmış gıda boyalarıyla renklendirip şekere bulayın..
    Afiyet olsun..
     
  2. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : AskBocugu
  3. AskBocugu

    AskBocugu Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    15 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.847
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
  4. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : AskBocugu
  5. bahar82

    bahar82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    405
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    canim ellerine saglik daha once bir yerde yemistim tadi kadar goruntusude cok guzel ama birsey sorucam gida boyalarini cok mu sulandiriyorsun birde kurabiyeler onlara batirilinca ialanmiyor mu?
     
  6. 15 Eylül 2009
    Konu Sahibi : AskBocugu
  7. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Bu tarifi 3-4 yıl önce bir dergide görüp vurulmuştum bir türlü denemek kısmet olmamıştı hatırlattığın için teşekkürler cnm