Şeftali Kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 28 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Hamuru için:125 gr margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    yarım su bardağı şeker
    1 yumurta
    aldığı kadar un
    yarım pk.kabartma tozu ve yarım pk. vanilya
    40 ad.yarım ceviz kabuğu,(bunun yerine folyoları sarıp küçük yuvarlaklar elde edebilirsiniz)

    250 gr.süt
    1 ad.yumurta
    1 su bardağından 1 parmak fazla un
    yarım su bardağı toz şeker
    yarım çay kaşığı vanilya
    4.5 çorba kaşığı margarin
    Kurabiyelerin üzeri için,kırmız ve sarı gıda boyası
    HAMURUNUN YAPILIŞI:
    Margarin,yoğurt,toz şeker,yumurta,aldığı kadar un,vanilya ve kabartma tozunu bir kapta iyice yoğurup,(kulak memesi yumuşaklığında olacak ve ele yapışmayacak) nemli bir bezle 10 dakika dinlendirin.
    NOT:Un ile kabartma tozunu eleyerek ilave ederseniz daha iyi sonuç alırsınız.
    Sonra cevizden küçük bezeler koparıp yarım ceviz üzerine (yada folyo üzerine) iyice kapanmayacak şekilde sarın,bunlar şeftalinizin bir yarıları olacaklar,170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.kremayı pişirip,içleri boş olan kurabiyelerinize doldurun ve iki parçayı birbirine yapıştırın(kremayı biraz kenarlarına taşırırsanız yapışması kolaylaşacaktır)
    Gıda boyalarını iki ayrı kapta az suda ve çay kaşığının arka kısmının ucuyla koyarak eritin,kurabiyelerinizin bir tarafını sarıya,bir tarafını kırmızıya boyayın,(ben fırça yardımıyla yapıyorum daha kolay oluyor)
    Son olarak ta şeftalilerin üzerine toz şeker serpip,nane yapraklarıyla süsleyin
    AFİYET OLSUN