Şeftali Marmelatı

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2 büyük kase şeftali rendesi (annem rondoda fazlaca parçalandığını düşündüğünden şeftaliyi rendelemiş)
    3 büyük kase şeker (bence bu tat iyi ama dilerseniz azaltabilirsiniz)
    1 su bardağı üzüm suyu ( yeşil üzümü önce rondoda parçalayın sonra süzgeçten geçirin)
    1 mercimek tanesi büyüklüğünde limon tuzu
    çay kaşığının ucuyla margarin

    Şeftali rendesinin üzerine üzüm suyu ve şekeri alın ve buzdolabında bir gece bekletin.
    Sonraki gün ateşe alın ve kaynamaya başlayınca limon tuzu ve margarin ekleyip arasıra karıştırarak 15-20 dakika pişirin. (margarin köpüklenmeyi engelliyor)
    Not: 1) Daha koyu kıvamlı bir marmelat istiyorsanız 15-20 dakika yerine 30-35 dakika kaynatın.
    2)Üzüm suyu yoksa ya da kullanmak istemiyorsanız aynı ölçüde su kullanın. (ama bence ne yapın edin üzüm suyu kullanın, lezzetini çok ciddi etkiliyor)
    3) Üzüm suyu kullanarak incir ya da kayısı reçeli de yapabilirsiniz, üzüm suyu onlara da süper lezzet veriyor.
     
  2. 27 Ağustos 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. cansuu06

    cansuu06 Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    79
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    tarifteki üzüm suyu ilginçmiş...
     
  4. 1 Eylül 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. semail

    semail Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    6
    ellerine sağlık güzel görünüyor
     
  6. 4 Mart 2014
    Konu Sahibi : Elif
  7. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için harika görünüyor.