Seftali pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Hamur için gerekli malzemeler kullanılarak hamur elde edilir. Hamur 0,5 cm kalınlığında
    merdane ile açılır çay bardağı ile kesilen hamurlar ikiye bölünmüs ceviz kabuklarının üzerine
    yapıstırılıp 150 derece fırında açık renkte pisirilir. Krema için bir tencerede süt, seker, un, yumurta
    ve kakao iyice karıstırılarak pisirilir, pisen krema biraz soğuyunca içerisine yapı koyup bir iki defa
    karıstırılır. Hazırlanan krema yarım daire seklinde kurabiyelerin içine doldurularak krema
    dondurduğumuz kurabiyelerin ortasına birer tane badem içi konur iki yarım daire seklindeki
    kurabiyeler birbirine yapıstırılır. Seker boyasına bir miktar su karıstırılır. Hazırlanan kurabiyelerin
    her tarafı seker boyasında ıslatılıp dinlendirilir. Daha sonra sekere bulanıp servis yapılır.