Şeftali Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve flapy tarafından 3 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : flapy
  1. flapy

    flapy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    251
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Şeftaliler soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ay şeklinde doğranıp bir tencereye koyunuz. Üstüne şeker ilave edip sulandırmaya bırakınız. Sulanınca ateşe oturtturulup pişiriniz. Kıvamı gelince limon suyu koyup ateşten alınız.
    Temizlenmiş, kuru kavanozlara boşaltınız. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca örtüp serin bir yerde bekletiniz.