Seftali Receli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Seftalileri soyduktan sonra ortadan bölün.
    daha sonra dilimleyin. Diger yandan su ile sekeri tencerede kaynatin. Surup haline gelince, dogranmis seftalileri katip kisik ateste kaynatin.
    Reçel koyulasipta kivama gelince iki çorba kasigi limonu ilave edin. Bir tasim kaynadiktan sonra atesten alin. Afiyet olsun...
     
  2. 4 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    5 tane seftalı
    ve 1 kg kadar seker-elımızde kalan seftalıye gore koyulacak-
    ceyrek limon

    seftalılerı 4 e boluyoruz,cekırdeklerı alıp ıctekı pütürlerı alıyoruz ve elma dılım patates yapar gıbı guzel guzel kestıkten sonra ne kadar seftalı kaldıysa okadar seker koyup bı sure karıstırmadan sulandırıyoruz sonra kopugu ala ala devam edıp limonu sıkıp ocaktan alıyoruz.Süper oluyor.
     
  4. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. ema1

    ema1 Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr Pro Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    19.449
    Beğenildi:
    7.389
    Ödül Puanları:
    238
    yaptım ama bozuldu neyi eksik kattım acaba