şeftalili çook kolay pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve binbirçexsxni tarafından 8 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    8 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : binbirçexsxni
  1. binbirçexsxni

    binbirçexsxni Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    MERHABALAR ARANIZA YENI KATILDIM..COK GUZEL PAYLAŞIMLARIN YERI BURASI COK SEVDIM...TARIF DR.OETKERDEN COK HAFIF VE KOLAY DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM....

    http://binbircesni.kadinlarkulubu.com/2007/08/eftalili-pasta.html



    Bisküvili taban;

    15 adet petit beurre bisküvi
    100 gr. Eritilmiş tereyağ

    Şeftalili Jöle;

    2 paket şeftalili tart jöle (ben kullanmadım)
    1 çay bardağı toz şeker
    3 çay bardağı su
    2çay bardağı püre haline getirilmiş şeftali
    2 adet küp şeklinde doğranmış şeftali

    Not; tart jöle yerine 1 çaybardağı nişasta kullandım bitkisel olması için.diğer ölçüleri aynı kullandım
    Kreması;

    1 poşet sakızlı muhallebi(ben kullanmadım,kendim muhallebi hazırladım)
    3 su bardağı süt
    25 g margarin

    Not; normal nişastalı muhallebi hazırladım içine İzmir_çeşme’den aldığım sakız macununda 1 tatlı kaşığı ekledim kafi geldi

    Yapılışı;

    · Bisküviler iyice ufalanır
    · Eritilmiş ve ılıtılmış tereyağ eklenir ve karıstırılır.
    · 26 cm. çapındaki kalıba yayılır ve dolaba kaldırılır.
    · Nişasta,şeker,su ve şeftali püresi karıştırılır ve pişirilir.
    · Kaynamay başladığında 1-2 dk.daha bekletilir ve ocaktan alınır.
    · Pişirdiğiniz karışımdan 1 çay bardağı üzri için ayırın.
    · Kalan karışıma küp doğranmış şeftalileri ekleyip karıştırın ve bisküvili karışımın üzerine dökün.
    · Oda sıcaklığında bekletip dolaba kaldırın.
    · Muhallebiyi pişirin.eğer benim gibi yaparsanız nişasta,şekerve süt karışımına sakız macunu ekleyip normal muhallebi gibi pişirin.
    · Muhallebiyide jölenin üzerüne yayın.
    · Ayırdığımız jöleyide ocakta biraz ısıtıp üzerine süsleyebiliriz