Şeftalili Tart (Muhteşem)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 30 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    devletşah.com'dan alıntıdır...



    Tart hamuru için
    250 gram (1,5 su bardağı) un
    125 gram tereyağı
    100 gram (5 yemek kaşığı) şeker
    1 adet yumurta sarısı
    1 çay kaşığı vanilya
    Kreması için:
    1/2 litre süt
    1 paket vanilya
    6 adet yumurta sarısı
    100 gram (5 yemek kaşığı) şeker
    30 gram (1,5 yemek kaşığı) un
    Üstü için:
    1 adet şeftali
    1 paket tart jölesi

    Hamur malzemelerinin tamamını bir kabın içinde iyice yoğurun.
    Hamuru 1 saat dinlendirin.
    Tart kalıplarına hamuru elinizle bastırarak yayın.
    Tabanında çatalla delikler açın.
    Yarım saat daha buzdolabında dinlendirin.
    Önceden 165 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
    Diğer yanda süt ve vanilyayı tencerede beraberce ısıtın.
    Şeker, yumurta ve unu ilave edip mikserle çırparak pişirin.
    Soğumaya bırakın.
    Şeftalinin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
    Tartları soğuduktan sonra kalıplardan çıkartın.
    İçlerine kaşıkla bolca krema koyun.
    Üzerine şeftali küplerini dizin.
    Bir cezvede paketteki tarife göre tart jölesini hazırlayın.
    Şeftalileri dizilmiş tartların üzerine kaşık yardımıyla jöleden döküp buzdolabında soğumaya bırakın.
     
  2. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 30 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. fenerliiiii1907

    fenerliiiii1907 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    çok hoş görünüyolar tatlarrıda öyledir inşallah :)