Şehriye çorbasi

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 6 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Bir bardak tel şehriyeyi iyice yıkayıp suyunu süzün. Sonra bir tencereye koyarak üzerine beş bardak su ilave edin. 10 dakika kadar kaynatıp indirin. Makarna süzer gibi süzgeçten süzün. Şehriyelerin birbirlerine yapışmaması için de, 1-2 defa soğuk sudan geçirin. Daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayrın. Başka bir tencereye, bir çorba kaşığı sofra margarini koyup kızdırın. Kızdırdığınız yağa 2 çorba kaşığı un ilave edin. Unun kokusu çıkıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika kavurun. Sonra, orta büyüklükte 4 adet domatesin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Küçük küçük parçalar halinde doğrayıp kavurduğunuz una ilave edin. Hepsini bir güzel karıştırıp halledin. Sonra beş bardak su ve yeterince tuz ilave edin. Bir defa daha karıştırıp kaynamaya bırakın. Yaklaşık beş dakika kadar kaynattıktan sonra haşlayıp bir kenara ayırdığınız şehriyeleri de içine ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp indirin. Sıcak sıcak servis yapın.