Sehriyeli Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve suzande tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  1. suzande

    suzande Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    yapılışı son derece kolay

    Öncelikle pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat kadar bekletin

    2 su bardağı pirinç,
    - 2-3 kaşık kadar arpa şehriye,
    - 1 tepeli çorba kaşığı tereyağı yada margarin,
    - 2-3 kaşık sıvı yağ,
    - 1 tablet tavuk suyu,
    - 1 tatlı kaşığı şeker,
    - 1-2 kaşık limon suyu,

    Öncelikle pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat kadar bekletin. daha sonra bol soğuk suyla yıkayıp süzün. teflon tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup eritin. üzerine arpa şehriyeleri katın ve şehriye pembeleşince pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. bu aşamada 1 fiske tuz eklerseniz pirinçler kavrulurken kırılmayacaktır. Tavuk tableti 1 bardak sıcak suyla eritip pirinçlerin üzerine dökün. 2 bardak daha su kattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte pilavınızı pişrin. Su miktarı pirincin cinsine göre değişebileceğinden bu ayrıntıya dikkat etmenizi öneririm. ayrıca tavuk tablet yerine tavuk suyu kullanabilirsiniz yada hiç kullanmayadabilirsiniz...
     
  2. 29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  3. cicika

    cicika ♥♥♥&♥♥♥♥ Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.229
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ellerinize sağlıık.......şehriyeleri kavururkenki koku geldi valla burnuma........ohhhh...mis..misss. :))