Sehriyeli tavuk çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve elmakurdumusun tarafından 28 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : elmakurdumusun
  1. elmakurdumusun

    elmakurdumusun AİLEME KAVUŞTUM Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.645
    Beğenildi:
    57
    Ödül Puanları:
    148
    Bu da benim mutfağımın vazgeçilmezi

    Tavuk suda haşlanıp etleri didilir.

    Tavuk göğsü
    2 lt su ( tavuğun kendi suyu yetmezse sıcak su ilave edilir)
    1 çay bardağı tel şehriye
    1 yumurta sarısı
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    200 gr.yoğurt
    1 tatlı kaşığı nane

    Tavuk suda haşlanır,etleri didilir.
    Şehriyeler kaynayan suya ilave edilip pişirilir
    Yoğurt,yumurta,limon birlikte çırpılır (terbiyesi) kesilmemesi için bir miktar ılık su eklenir
    Kaynayan suya hazırlanan karışım yavaş,yavaş ilave edilir
    Orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır
    En son nane tencereye eklenir,bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır