Şehriyeli Tavuk SuYu Çorba-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve esraa33 tarafından 11 Mart 2009 başlatılmıştır.

    11 Mart 2009
    Konu Sahibi : esraa33
  1. esraa33

    esraa33 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Hastalara grip ,nezle veya kırıklığı olanlara nefisss bir ilaçç derde devaa :))))

    NOT:Çorbanın suyunu yumurtalara ilave ederken yumurtanın birden bire pişmemesi için kaseye suyu yukarıdan boşaltıp hafif soğutmak gerek. Aynı şekilde terbiyeyi tencereye boşaltırken de yukarıdan dökerek eklemek daha iyi sonuç almanızı sağlar.

    Tavuk göğsü yaklaşık 2 litre tuzlu suda haşlanır.
    Haşlanan tavuk kemiklerinden ayrılıp didiklenir.

    1 adet kemikli tavuk göğsü
    3 yemek kaşığı şehriye
    2 yemek kaşığı un
    2 kaşık sıvı yağ veya tereyağı

    Terbiyesi için;
    1 adet yumurta sarısı
    yarım veya 1 adet limon
    tuz

    Un yağda kavrulur.
    Kavrulan unun üstüne yavaş yavaş tavuk suyu ilave edilir.
    İçine şehriyeler ve tavuklar konulup ara sıra karıştırılarak kaynamaya bıraklır.
    Yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır.
    Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alınıp yumurtaya ilave edilir.
    Ilıklaştırılan terbiye çorbaya eklenip iyice karıştırılır.
    AFİYET OLSUNNNN :))
    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 11 Mart 2009