Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 5 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Tencerede 2 su bardagı suyu kaynatıp 2 corba kasıgı sehrıyeyı haslayalım. Tencereyi ocaktan alıp bekletelim. Ayrı bir kapta un ve yumurtayı çırpma teli ile çırpalım. 1 su bardagı yogurdu ekleyıp tekrar çırpalım. Üzerine kalan 3 su bardagı suyu ilave edip karıstıralım. Bu karısımı şehriyeli tencereye aktarıp üzerine dogranmıs pazı yaprakları (sadece yapraklarını) ve dövülmüş sarımsagı ilave edip tencereyi ocaga koyun sürekli karıstırarak kısık ateste göz göz olana kadar pişirin. Tuzunu ocaktan almadan 1 dakıka önce ayarlayın ve atesten alın. tereyagını eritip toz biberi hafif kızdırıp çorbaya ekleyin.
     
  2. 10 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. poskolo

    poskolo Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2009
    Mesajlar:
    505
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    cnm bence sen yemekteyize katıl maşallah harikasın yaa