şeker hamurlu pasta ve cupecakelerle ilgilenen varmı?

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve handedorman tarafından 25 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2009
    Konu Sahibi : handedorman
  1. handedorman

    handedorman Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Arkadaşlar merhaba... Ben yeni üye oldum... özel pasta yapımı ile ilgileniyorum... Konu ile ilgilenen arkadaşlarım varmı acaba?
     
  2. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : handedorman
  3. Celisuenis

    Celisuenis fransaligelin.blogspotcom Üye

    Katılım:
    15 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.428
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
  4. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : handedorman
  5. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    evet bende ilgileniorum hatta forumda konumda var seker hamuru yapılışıyla lokum ve pudra sekeriyle yapıorum ben foto flnda koymustum yaptıklarımın arastırısan var forumda canım
     
  6. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : handedorman
  7. Celisuenis

    Celisuenis fransaligelin.blogspotcom Üye

    Katılım:
    15 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.428
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/329011-5-dkda-seker-hamuru-5.html

    bu linkte evet


    birde;

    Pastakolik:Lokumdan Güllü Pasta
    Pastakolik Evcilik, Lezzetlerinin yıldönümü şerefine lokumdan gül yaptı :))

    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_caMYQ455Fwc/R-96HNF3jhI/AAAAAAAAAec/dhZ8hPG2aWE/s400/lokumçiçek.jpg

    Lokum Hamuru
    4-5 Adet beyaz sade lokum
    2 Çorba kaşığı nişasta (Buğday kullandım)
    2 Çorba kaşığı pudra şekeri (Sıradan bir marka)
    Kürdan ucu kadar kırmızı gıda boyası
    Tüm malzemeler porselen bir kapta birbirine yedirilerek yoğurulur. Elde edilen neredeyse şeker hamuru el hafif nişastalanarak gülleştirilir. Gül yapımının detaylı anlatımı için tıklayın.
    Pandispanya: (18 cm lik kelepçeli kalıp için)
    3 Yumurta
    3 Fincan şeker
    2 Fincan un
    1 Fincan nişasta
    Yumurtaların ak ve sarıları ayrılır. Aklar bir fiske tuz ilavesiyle 1,5 fincan şekerle mikserle sertleşene dek karıştırılır. Ardından sarılar kalan 1,5 fincan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır. Ak karışımına sarı karışımı tahta kaşıkla yedirilir. Elenmiş un ve nişasta da eklenerek yine tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış kelepçeli kalıpta 180 derece ısıtılmış fırında ilk 20 dakika fırın kapağı açılmaksızın kürdan tesitini geçene dek pişirilir.
    Pandispanya katlara ayırılır. Katlar şekerli sütle ıslatılır.
    Krema:1 Paket çiğ krema+3 yemek kaşığı pudra şekeri çırpılarak hazırlanan krema ara kata ve tüm yüzeye kaplanır. Bıçakla kremaya baklava desenli kesitler atılır. Kesit kesişimlerine arjantin şeker yerleştirip lokumdan güllerle pastamız taçlandırılır.

    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_caMYQ455Fwc/R-95XNF3jgI/AAAAAAAAAeU/uIgDJkIP3Gk/s400/lokumpasta.jpg



    Lokumdan gül yapımı tesadüfen elime geçen çok eski, hatta kapağı yırtılmış bir kitaptan alıntıdır. Velakin bu gülleri yapıp paylaşmak ben de Evreka! Evreka! diye bağırma isteği uyandırmaktadır :))
     
    Son düzenleme: 14 Aralık 2009
  8. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : handedorman
  9. Celisuenis

    Celisuenis fransaligelin.blogspotcom Üye

    Katılım:
    15 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.428
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    ayrica burdada var birtane canim

    [​IMG]