Şeker hamuru yapılışı (alıntıdır)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve karakedibu tarafından 29 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : karakedibu
  1. karakedibu

    karakedibu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu tarif sahibi AYŞE YAMAN site adresi vermek yasak olduğunu bildiğim için vermiyorum.teşekkür ediyorum kendisine.arkadaşlar buradaki tarifi yılbaşı pastasında yapmak üzere ekliyorum.belki pasta yapmayı düşünenlere fikir olur.yapınca resminide eklerim.

    bu ölçülerden oldukça çok şeker hamuru elde ediliyor. Yarım ölçüylede rahatlıkla pasta kaplayabilir üzerine süsleme yapabilirsiniz..fakat bu pastanızın boyutuna ve üzerindeki süslemelere göre değişir.

    450 gr marshmallow (minik boyların ölçüsü için ~ 7,5 cup, bizim normal boy su bardaklarıyla ~ 7 bardak kadar marshmallow kullanabilirsiniz.)
    * 4 yemek kaşığı su
    * 900 gr ince çekilmiş pudra şekeri
    * Bir çimdik tuz

    Marshmallow ile Şeker Hamuru Tarifi
    Malzemeler;
    Hazırlanışı;
    1. Marshmallowları geniş cam bir kaseye koyun.
    Microdalgada her defasında sadece 20-30 sn tutmak şartıyla marshmallowları eritin. Her defasında kaseyi dışarı çıkartıp güzelce karıştırın ve tekrar microdalgaya koyun, bu şekilde yaklaşık 2 dk içinde marshmallowlar eriyecektir, aşırı sıcaktan kaçının.
    Aynı şekilde benmari kurupta marsmallowları eritebilirsiniz, dikkat edilmesi gereken tek nokta marsmallowları aşırı sıcaktan uzak tutmak, zaten sıcağa gelince hemen eridiklerini farkedeceksiniz.
    2. Eriyen marshmallowların içine su, tuz ve pudra şekerinin yarısını koyup önce bir kaşık yardımı ile karıştırın, sonra pudra şekerli bir yüzeye tüm malzemeyi döküp yoğurmaya başlayın, her defasında şeker hamuruna ihtiyacı kadar pudra şekeri dökün. Elinize yapışmayacak, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin...
    3. En son olarak top haline getirdiğiniz şeker hamurunun üzerine birazcık bitkisel katı yağ sürün, güzelce plastik streç ile kaplayıp, hava almaz bir poşete sarıp saklayın, 1 gün oda sıcaklığında bekletin, oda sıcaklığında uzun müddet bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
    4.Şeker hamurunu kullanmadan önce güzelce masaj yapıp, yoğurun, kırılgan yapısı hemen elastik bir hale gelecektir. Afiyetle pastalarınızda kullanın :)