Şekerpare resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 13 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar süper oluyor
    [​IMG]



    şekerpare için:
    1 paket margarin, oda sıcaklığında
    1 su bardağı pudra şekeri
    4 yemek kaşığı irmik
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    2 yumurta
    4 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    şerbeti için:
    3 su bardağı şeker
    4 su bardağı su
    yarım limonun suyu
    üzerlerine:
    fındık içi

    Şekerparelerin hazırlanması:
    1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
    Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.180 derece 20-25 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
    Şerbetin hazırlanması:
    3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
    Ateşten alıp ılıtın.
    Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
    Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 22 Aralık 2008
  2. 22 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. hesna78

    hesna78 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2007
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bu tarifi bende sıkı sık yaparım yalnız ek olarak ortalama 2-3 çorba kaşıgı nişasta ekliyorum çok güzel oluyor tam ağızda dagılan kıvam oluyor
     
  4. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. jeyloo

    jeyloo Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.087
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerine saglik cok güzel görünüyor, ama ne kadar un gr olarak yazarsaniz sevinirim, herkesin bardak boyutu farkli buda baya etken oluyor.
     
  6. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  7. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    revanilerim şu anda fırında pişiyor, umarım güzel olur :)
     
  8. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  9. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]


    işte böyle oldular, ama anlamadım pek çekmedi gibi şerbeti, sanırım bekledikçe olacak :):)
     
  10. 10 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  11. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tatlım 250ml bardak boyutuhihoyyyt
     
  12. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  13. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Beğenilerinizi Belirtmek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  14. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  15. jeyloo

    jeyloo Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.087
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    250 gr unmu ?
    yoksa 250 ml bardaka sicagacak kadarmi?
    Biliyorsun un ve su farkli yani umarim anladin beni, yani heralde 250ml su bardagini aldigi kadar un demek istedin sanirim buda heralde 125gr un yapar.

    Servetin ilik olmasi icin önce serbetimi pisirmek gerekir,
    cünkü yoksa tatlilar pisene kadar cokmu sogmus olur serbet???
    Nasil yapmak lazim bunun ayarini?

    Birde üzerine yumurta sarisi sürüyormusunuz?

    Ben yapmaya yapmaya unuttum vallah.

    Simdi tarifi birdaha okudum 4 su bardagi un yaziyor yani 1 kg unmu konuluyor, 1 sb 250 gr ise 4 bardak 1 kg yapar , ama buda cok olur sanmiyorum:KK43:

    Aydinlatirsan sevinirim:)
     
    Son düzenleme: 18 Eylül 2008
  16. 19 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  17. jeyloo

    jeyloo Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.087
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Cevap bekliyorum akdeniz handaaaaannnn.
     
  18. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  19. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tatlım yeni baktım kusura bakma normal paşabahçenin su bardaklarıyla ölçüyorum orda 4 sb yazıyor 1 sb un 110 gr oluyor toplam 440gr kadar oluyor yanlız unu azar azar katacaksın kıvamını bulmak için katı hamur olmasın yumuşak bir hamur elde etmen gerekir şekerpareler sıcak yani fırında çıkınca 3 -4 dak bekle ilk sıcaklıgı çıksın , şerbette ılık olmalı
     
    Son düzenleme: 22 Eylül 2008