Sekerpare-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve beyza88 tarafından 18 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : beyza88
  1. beyza88

    beyza88 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.726
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    üzerlerine:
    fındık içi

    şerbeti için:
    3 su bardağı şeker
    4 su bardağı su
    yarım limonun suyu


    Şerbetin hazırlanması:
    1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.

    2. Ateşten alıp ılıtın.

    3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

    4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

    1 paket margarin, oda sıcaklığında
    1 su bardağı pudra şekeri
    4 yemek kaşığı irmik
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    2 yumurta
    4 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

    Şekerparelerin hazırlanması:
    1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

    2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.

    3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
     
  2. 18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : beyza88
  3. beyza88

    beyza88 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.726
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  4. 12 Ocak 2011
    Konu Sahibi : beyza88
  5. merguana

    merguana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    4.697
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    çok nefis hafta sonu deneyeceğim..
     
  6. 14 Haziran 2011
    Konu Sahibi : beyza88
  7. ycam

    ycam Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2009
    Mesajlar:
    194
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    nişanlım şekerpareyi çok sevdiği için tarifinizi bu pazar günü denedim, şerbetsiz oldu ve sanırım çok fazla pişirdiğim için yandılar.

    lezzet güzel fakat görüntünün bununla hiç alakası olmadı :))

    bir sonraki denememde şerbeti fazlalaştırıp daha az pişirmeyi deneyeceğim.