Sekerpare Tatlisi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve rima77 tarafından 17 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    17 Şubat 2009
    Konu Sahibi : rima77
  1. rima77

    rima77 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2009
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    serbet:su ve sekeri ilave ettikten sonra kaynayan suya limon suyunu ilave edin biraz kaynadiktan sonra kapatin ve sogumaya birakin.

    serbeti onceden yapinki sogusun.

    1 paket margarin
    1/2 su bardagi irmik
    1/2 su bardagi seker
    2 yumurta(1 yumurtanin sarisi uzeri icin ayrilacak)
    alabildigine un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    san fistigi yada hindistan cevizi
    serbet icin:
    4 su bardagi seker
    4 su bardagi su
    yarim limon suyu

    yumurta,seker,irmik ve margarini iyice yogurun ardindan un,kabartma tozu ve vanilyayi ilave edin ve yumusak bir hamur elde edene kadar iyice yogurun.daha oval sekiller vererek onceden yaglanmis tepsiye dizin.daha onceden ayirdigimiz yumurta sarisini uzerlerine surun.isitilmis 180 derecelik firina verin.iyice kizardiktan sonra soguk serbeti dokun.ve uzerlerine san fistigi ya da hindistan cevizi koyun.afiyet olsun
Benzer Konular: Sekerpare Tatlisi
Forum Başlık Tarih
Tatlılar Pastane Şekerpare Tatlısı 7 Ağustos 2014
Tatlılar Sekerpare Tatlısı 7 Eylül 2009
Tatlılar Şekerpare 3 Mart 2014
Tatlılar Sekerpare nasıl yapılır? 3 Ekim 2013
Tatlılar Şekerpare - (Resimli) 30 Mayıs 2013