Şekerpare

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Margarin, irmik, şeker ve yumurta yoğrulur.
    Sonra un, kabartma tozu ve vanilya da ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
    Oval şekiller verilen hamurların üzerlerine çatalın tersiyle hafifçe bastırılır.
    Üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.
    Fırından çıkan tatlıya, soğuk şerbet dökülür ve şan fıstığıyla süslenir.