Selanik tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    Yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve toz şeker birlikte çırpılır. Sırasıyla mısır unu, hindistan cevizi,karbonat ve un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
    En son ceviz ilave edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlatılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbet dökülür.
    NOT: Tepsiye yapışmaması için yağlı kağıt mutlaka gerekli
     
  2. 3 Haziran 2011
    Konu Sahibi : Elif
  3. simsek675

    simsek675 Anne adayı Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2008
    Mesajlar:
    270
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    108
    malzeme listesi neden görünmüyor?????
     
  4. 3 Haziran 2011
    Konu Sahibi : Elif
  5. simsek675

    simsek675 Anne adayı Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2008
    Mesajlar:
    270
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    108
    :KK59::KK59::84::84::84: