Seli'nin Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve seli54 tarafından 9 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : seli54
  1. seli54

    seli54 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.047
    Beğenildi:
    550
    Ödül Puanları:
    123
    isminden anlaşılacağı gibi benim uydurduğum ve dışarda yenilen yoğurtlu kebapları andıran ancak yapımı daha ev usulu olan güzel bir kebaptır

    et kolay pişecek yumuşak bir et olmalı, kemiksiz de olabilir ama kemikli daha lezzetli oluyor, tercihen kuzu eti de kullanılabilir

    1 kilo kemikli et yumuşak yerinden
    3 domates
    5-6 sivri biber
    2 tane soğan
    yarım kilo yoğurt
    2-3 diş sarımsak
    tuz
    karabiber
    kırmızı biber
    sıvıyağ
    salça
    1 büyük ramazan pidesi

    tencereye su koyarak eti ocağa koyarız suyu az olmayacak pideleri ıslatmak için kullanılacak, o sırada soğan küp küp domatesler kabuğu soyularak küp küp, biberler halka halka doğranır, pideler porsiyonluk olacak biçimde kesilir ve araları bıçakla açılıp hazırlanır (harç arasına konuyor)et pişince (dana eti genelde düdüklüde 30 dak. pişiriyorum) alınıp küçük küçük didiklenecek, sonra tencereye yağ konup önce soğan sonra biberler eklenecek en son domates ve et eklenecek ve kavrulacak güzelce, salça da konup et ve sebzelerin lezzeti birbirine geçtikten sonra tuzu ve karabiberi eklenip ocaktan alınacak bu sırada fırın ısıtılacak 200 derecede, ve yardığımız pideler önce etten kalan et suyuna batırılıp hafifçe suyu sıkılarak tepsiye yerleştirilecek, aralarına hazırlanan harç konup fırında üstleri çıtır çıtır olana kadar kızartlacak, fırından çıkarınca sıcakken servis edilecek üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda(tereyağı olabilir) kızdırılmış kırmızıbiber sosu ile birlikte, gerçekten nefis oluyor afiyet olsun...
     
    Son düzenleme: 10 Haziran 2009