Sembüsek (Kapalı Lahmacun)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve eldeniz tarafından 8 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    8 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : eldeniz
  1. eldeniz

    eldeniz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2007
    Mesajlar:
    701
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    Malzemeler

    Hamur için:
    * 500 gr un
    * 1 çorba kaşığı kuru maya
    * 1 su bardağı ılık su
    * Tuz
    İçine:
    * 500 gr kıyma
    * 2 adet soğan
    * Az sıvıyağ
    * 3 adet sivri biber
    * 2 adet domates
    * Yarım çorba kaşığı biber salçası
    * Tuz, karabiber
    * Maydanoz

    Üzerine:
    * Yumurta sarısı


    Yapılışı: Hamur için, mayayı bir su bardağı ılık suda eritin ve kabarana kadar bekleyin. Sonra unu ekleyin. Tuz ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar su ilavesi ile yoğurun. Hamuru, üzerine nemli bir bez örtüp, hamur kabarana dek oda sıcaklığında bekletin. Ayrı bir yerde iç malzemeyi hazırlayın. Soğanı doğrayıp, az sıvı yağda kavurun. Salçayı ilave edip çevirin. Üzerine kıymayı ekleyin. Biraz kavurup, doğranmış domates ve biber ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. En son ince kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Ocaktan alın. Hamurdan iri bezeler koparıp, tabak büyüklüğünde açın. Ortasına kıymalı harcı yayın ve hamuru kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
     
  2. 8 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : eldeniz
  3. Ev -Hanxixmxix

    Ev -Hanxixmxix sevgiler Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.647
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    saol canım ya çok merak etmiştim şimdi yemek tabağı boyunda ince mi açaıyoruz birde poaça gibimi kapatıyoruz .
     
  4. 8 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : eldeniz
  5. eldeniz

    eldeniz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2007
    Mesajlar:
    701
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    normalde yemek tabağından daha küçük yapılır...bitmiş hali
    poğaçadan biraz daha büyük olacak...ona göre ayarlarsanız iyi olur...çünkü beze büyüklüğü kişiye göre değişiyor...(kendimden biliyorum)yerimsenibenyerimseniben

    bu tarifte bazı düzeltmeler yaptım,norma de bizim orda yapılan sembuseğe çok az maya katılır,mayalanma işlemi beklenmeden tepside sıvı yağ ve margarin karışımıyla yağda açılıp,kıymalı harcı konup,yine yağlanmış tepsiye dizilip,üzerine yumurta falan sürülmeden fırınlanır...altı üstü kızarana kadar pişirilir...
    ben daha hafif olması açısından böyle pişiriyorum...öbür türlü pişen sembusekler soğuduktan sonra sertleşiyor...

    umarım beğenirsiniz...
    not:kıymalı harcı verdiğm tarifteki gibi yapabileceğiniz gibi,sadece kıymayı kavurup,soğan,tuz ve karabiber ilave ederekte sade hazırlayabilirsiniz...zevke göre değişiyor...

    afiyet olsun...
     
  6. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : eldeniz
  7. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    hani resim ,buna bizde semsek derler,çok lezzetlidir.hatta içine haşlanmış az bişey pirinçte konur.
     
  8. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : eldeniz
  9. kxixsmend

    kxixsmend Kısmend ne demek ya :)) Üye

    Katılım:
    31 Mart 2008
    Mesajlar:
    298
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    Emeğine sağlık arkadaşım Gaziantep'te de buna semsek diyorlar ve peynirlisini yemiştim çok güzeldi fakat ortası açık kayık şeklindeydi
     
  10. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : eldeniz
  11. Deryacik

    Deryacik ...KUAFÖR OLDUM BEN... Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    7.811
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    Ellerine sağlık ama canım çekti şimdi yaw
    İyiki hamile değilim gecenin bir vakti kolları sıvamak gerekirdi
     
  12. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : eldeniz
  13. meleks

    meleks Bu Alemde Kendini BiliceN Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2008
    Mesajlar:
    481
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ellerıne saĞlık canım
     
  14. 21 Nisan 2010
    Konu Sahibi : eldeniz
  15. ebru47

    ebru47 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    mardinin yöresel yemeği diye biliyodum bunu ya burda çok yapılır
     
  16. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : eldeniz
  17. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık
     
  18. 2 Aralık 2010
    Konu Sahibi : eldeniz
  19. defnesu

    defnesu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    18
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    78
    acaippppppp severim ahh anacım nasılda güzel yaparsın...