Serbetli Irmik Tatlisi (ama mükemmel)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nidam034 tarafından 10 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    10 Kasım 2009
    Konu Sahibi : nidam034
  1. nidam034

    nidam034 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    757
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    derin bir kabın içine oda sıcaklıgındaki margarınızı koyunuz...uzerıne dıger malzemelerı koyunuz en son kabartma tozu vanılını koyuyoruz...hamur aynı kurabıye hamuru halıne gelıyor..kulak memesı yumusaklıgında..hamurdan cevız buyuklugunde alın ve elınızın ıcınde yuvarlayın..yaglanmış tepsıye dizin..ortalarına istege gore fındık saplayabılırsınız..
    pişirme süresi 30 dk ısı derece:190

    tatlı pişe dururken..sizde bir yandan şerbeti yapın 4 bardak suya 3 bardak şeker..bır yemek kasıgıda limon suyu..

    hamur fırından cıkar cıkmaz serbetını dokun cız sesını duyun afıyetle soguyunca yıyın afıyet bal şeker olsun..

    500 gr irmik
    1 paket margarin(oda sıcaklıgında)
    yarım su bardagı un
    2 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilin

    şerbet için
    3 bardak şeker
    4 bardak su
    1 kaşık limon

    margarin çok yumuşak olmalı..parmagınızı bastırdıgınız zaman ıcıne parmagınız rahatlıkla gırmelı..bir derin kap.bir masa örtüsü..malzemelerın hepsını ortunun uzerıne dızın..bu kadar hazırlık aşaması yeterli sanırım...
     
  2. 11 Kasım 2009
    Konu Sahibi : nidam034
  3. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Hanı resımmmmmm
     
  4. 11 Kasım 2009
    Konu Sahibi : nidam034
  5. nidam034

    nidam034 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    757
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kıssss nedecen resimi..yapta gör opuyorumnanaktan

    ozaman yaptıgımız zaman cekeyımde oyle gostereyım..