Serbetli portakalli tatli (resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve ilayda26 tarafından 2 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  1. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok degisik bir tatli, yaptigimda misafirler çok begenmisti



    Malzemeler:
    5 yumurta
    5 kahve fincani toz seker
    1 kahve fincani siviyag
    1 çay bardagi portakal suyu
    2 yemek kasigi rendelenmis portalak kabugu
    5 kahve fincani un
    1 paket kabartma tozu
    Serbeti :
    4.5 Su bardagi toz seker
    4 su bardagi su
    1 dilim limon

    Ilk önce serbetini hazirlayalim. Bunun için, toz sekeri, suyu ve limonu kaynatin. Tatli için sekeri ve oda sicakligindaki yumurtalari köpürtüp beyazlasana dek çirpin. Üzerine siviyag, portakal suyu ve rendelenmis portakal kabugunu ekleuin. Elenmis un ve kabartma tozunu da katip yavasça karistirin. Hamuru tepsiye dökün. Isitilmis 180 derecede firinda pisirin. Pisince , bir bardak ile daireler çikarin veya dilimleyin.üzeine soguk serbeti gezdirin. Bol antep fistigi serperek servis yapin.
     
  2. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  3. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG][/URL][/IMG]
     
  4. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  5. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    bir an önce denenecek tariflerim arasına girdi, leziz gözüküyorlar :)
     
  6. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  7. AttaQue

    AttaQue Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.754
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Çok güzel görünüyor , portakal kabuğu kek yaptığımda keke hafif acılık veriyor , bu tatlıda da acılık vermez mi acaba?
     
  8. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  9. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kekinde acilik vermesi ilginç. Bende hiç acillik vermiyor, portakali yikayip rendeliyormusun ? çok küçük rende kullan kekte, görûnmeyecek sekilde. Mutlaka denemeni tavsiye ederim
     
  10. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  11. AttaQue

    AttaQue Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.754
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Tabiki cnm yıkamaz mıyım..
    Acılık vermesi bence normal çünkü portakal kabuğu acıdır zaten , vermemesi enteresan belki çok az kullandığınız içindir.
    Teşekkür ederim en yakın zamanda deneyeceğim.
     
  12. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  13. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadasım bende yapyordum bu tarifi harika oluyor mis gibi portakal kokuyo herkese tavsiye edilir
     
  14. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  15. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yok hayir az kullanmiyorum aslinda, bilmiyorum artik, türkiye'nin portakalin cinsinden mi var yoksa -tatlicadiarzu-