şerbetli tatlılarım olmuyor

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ozlemk74 tarafından 9 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2009
    Konu Sahibi : ozlemk74
  1. ozlemk74

    ozlemk74 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    14
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    revani ve haşhaşlı kekleri fırında pişirirken kabarıyor. çıkarmama yakın ortası çöküyor. ne yapmam gerekiyor beceremiyorum!!!mafoldumben
     
  2. 9 Aralık 2009
    Konu Sahibi : ozlemk74
  3. Shevvall

    Shevvall Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    962
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    108
    canım fırının kapağını ilk 30 dak kesinlikle açma pişerken birde kek yaparken ilk önce şeker ve yumurttayı krema haline gelincye kadar iyice çırp unu ekledikten sonra çok fazla çırpma.
     
  4. 9 Aralık 2009
    Konu Sahibi : ozlemk74
  5. ozlemk74

    ozlemk74 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    14
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    yumurtaları buzdolabından daha önce çıkarıyorum, toz şekerle 10 dak kadar çırpıyorum. un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi içine atıp karıştırıyorum (bu karıştırmayı hem mikserle hem el çırpıcıyla denedim) en son kabartma tozu ve unu katıp karıştırıyorum. borcamı hafif yağlayıp hamuru döküyorum 170C fırında (5 dak önce çalıştırıyorum fırın ılık oluyor) 45 dak. hiç açmadan pişiriyorum. (turbolu kısmında) ilk 30-35 dak. çok güzel kabarıyor. bu süre sonunda ortası çöküyor. keklerimide aynı şekilde pişiriyorum, (kek kalıbında) aslında her ikiside kek. acaba borcamdan kaynaklanıyor olabilirmi????
     
  6. 9 Aralık 2009
    Konu Sahibi : ozlemk74
  7. Shevvall

    Shevvall Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    962
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    108
    valla canım bilemedim şimdi borcamdanmıdır ama ben borcamda yaptığım zamanlar sorun olmuyor doğru da yapıyormuşsun aslında ama ben turbolu fırında keki rahat 55 dak pişiriyorum belki erken çıkarıyorsundur.
     
  8. 9 Aralık 2009
    Konu Sahibi : ozlemk74
  9. ozlemk74

    ozlemk74 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    14
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    teşekkürler şevvalcim dediğin gibi 55 dak. denicem inşallah olur!
     
  10. 9 Aralık 2009
    Konu Sahibi : ozlemk74
  11. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.494
    Beğenildi:
    1.756
    Ödül Puanları:
    238
    ya ben keki 170 derecede 1bucuk saate yakın pişiriyorum...bence sen erken cıkarttıgın için ortası çöküyor...üzeri kızarana kadar kapagını acma .
     
  12. 9 Aralık 2009
    Konu Sahibi : ozlemk74
  13. ozlemk74

    ozlemk74 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    14
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    normalde kekim 45-50dak arasında pişiyor. çok da güzel kabarıyor. bu neden olmuyor anlayamadım. hiç açmadığım halde orta kısım çöküyor. ama dediğiniz gibi bu akşam deneyeceğim. birde borcamda değil aliminyum tepside pişireceğim.
     
  14. 9 Aralık 2009
    Konu Sahibi : ozlemk74
  15. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    pişer pişmez çıkarmayın fırından..soğumasını bekleyin..