Seydişehir Mutfağı

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve hulyaerol tarafından 18 Mart 2007 başlatılmıştır.

    18 Mart 2007
    Konu Sahibi : hulyaerol
  1. hulyaerol

    hulyaerol Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2007
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Çorbasın yapılışını izlemek isterseniz tıklayınız.
    Malzemesi
    Hamur malzemesi
    6 büyük su bardagı su
    1 büyük su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    Çorba malzemesi
    1 büyük tavuk
    1 soğan
    1 kahve kaşığı karabiber
    Tuz
    4 lt su
    1.5 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    3 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı tereyağ
    1-2 limon suyu

    Tarifi
    Hamurun hazırlanışı: Büyük bir tencereye su konup kaynatılır. Diğer taraftan un, 1 bardak su ile karıştırılarak pütürsüz hale getirilir. Kaynayan sudan 1 bardak su alınarak un karışımına akıtılarak ılıtılır. Ocakta kaynayan suya tuz ilave edilir. Kaynayan suya unlu karışım azar azar dökülürken oklava ile devamlı karıştırılarak 5 dk. kaynatılır. Suyla ıslanmış tepsilere 1 cm. kalınlığında dökülerek soğutulur.
    Çorbanın hazırlanışı: Tavuk, soğan, karabiber ve kimyon ile haşlanır. Kemiklerden et ayrılır. Büyük bir tencereye yağın yarısı konur, un ilave edilerek kavrulur. Unun üstüne kaynatılan tavuk suyu ile birlikte 1 lt. normal su ilave edilir ve un pütürsüz hale gelene kadar karıştırılır. Bir tavada yağın diğer yarısı ve salçalar kavrulur. Kaynamakta olan suya ilave edilir. Limon suyu ,acıbiber ve parçalanmış tavuk etleri ilave edilir.Ocağın altı kısılarak en az 1 saat kaynatılır.
    Afiyet olsun:)