ŞEYH MUALLA (ANTAKYA) * fotolu

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve mandalings tarafından 14 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Patlıcan sevenlere

    Soğanları piyazlık doğrayın. Domatesleri küçük küçük biberleri ise halka şeklinde kesin. Patlıcanları yıkayın 15 dakika tuzlu suda bekletin. Baş kısımlarının ayrılmasına dikkat ederek uzunlamasına dörde kesin. Kızgın yağda 2 dakika kızartın.

    Zeytinyağı
    1/2 su bardağı
    Sarmısak
    8 diş

    Nar ekşisi
    1 çay bardağı
    Domates
    5 adet

    Soğan
    3 adet
    Maydanoz
    1/2 demet

    Patlıcan
    1 Kg.
    Haşlanmış nohut
    1 su bardağı

    Sıvıyağ
    Kızartmak için
    Tuz


    Sivri biber
    5 adet

    Sarmısağı küçük küçük doğrayın. Patlıcan hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın. Patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin. 1/2su bardağı su ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin.Not:Aynı yemeği patlıcanları kızartmadan da yapabilirsiniz. Bu durumda zeytinyağı miktarını artırmanız gerekecektir.
     
  2. 14 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  4. 14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  5. pinarmiyim

    pinarmiyim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    282
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    canım kızartmadan yapılınca daha lezzetli oluyor bence, teşekkürler paylaşımın için