Şeytan Sosu

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Arpacık soğanları, taze çekilmiş karabiber, defne yaprağı, taze kekik, beyaz şarap ve sirkeyi derin bir tavaya koyup, suyunu tamamen çektirin.
    Demi glace’ı ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Oluşan kefi alın. Eğer gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.
    Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın. Sana’yı katıp karıştırın ve sosu ateşten alın. Tuzunu kontrol edin. Toz kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın
     
  2. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. ruyaeylul

    ruyaeylul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bu sosu nerde kullancaz ki