sıcak batırma

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve ARZUM44 tarafından 3 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    3 Aralık 2008
    Konu Sahibi : ARZUM44
  1. ARZUM44

    ARZUM44 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2008
    Mesajlar:
    343
    Beğenildi:
    42
    Ödül Puanları:
    88
    yöresel bir tariftir,bazı yörelerde batırık denir

    bulgurlu karışım pişirilir,
    sebzeler küçük küçük doğranır,çorbadan daha koyu kıvamlı bir yemektir.

    1yk.tere yağı,yarım çaybardağı zeytinyağı,2yk.salça,bir kase bulgur[300gr],5 adet kuru biber,yarım demet maydonoz,8dal taze soğan,1yeşil biber,2domates,1 kuru soğan,tuz,karabiber,pulbiber.nar ekşisi veya limon

    tereyağı ve zeytin yağında salça kavrulur,kurutulmuş biber paçaları ve yıkanmış bulgur ilave edilir,yeterince suda eklenip tuzunu atıp,pişmeye bırakırız.daha sonra sebzeleri doğrarız,bulgurlu karışım piştikten sonra tabağa servis yapıp,sebzeli pulbiber ve kara biberli karışımı üzerine ekleriz.nar ekşisi veya erik ekşide ekleyip servis yaparız.