Şifalı Bitki Diyeti...

Konusu 'Diyet Listeleri' forumundadır ve mandalings tarafından 29 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    29 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Reçete1:
    Malzeme:limon, greyfurt, bal, su
    Hazırlanışı:3 tane limon ile 2 tane greyfurt kabukları soyulmadan inci ince kesilir. Üzerine, 4 su bardağı su konulur.15 dakika kaynattıktan sonra 3 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir.15 dakika daha kaynatıldıktan sonra porselen bir kaba süzülür. Sabah akşam, birer su bardağı içilir.

    Reçete2:
    Malzeme:limon, şeker, su
    Hazırlanışı:1 çay bardağı yeni sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı su ile 1 kahve kaşığı toz şeker konur. Karıştırıldıktan sonra içilir.

    Reçete3:
    Malzeme:papatya, limon, su
    Hazırlanışı:4 bardak kaynak suya 1 çorba kaşığı ufalanmış papatya ve kabukları soyulmadan doğranmış 1 limon konur. 6 saat bekletildikten sonra süzülür. Saat 10:00 ve 15:00’da birer çay bardağı içilir.

    Reçete4:
    Malzeme:atkuyruğu(tilkikuyruğu, zemberekotu), su
    Hazırlanışı:4 su bardağı kaynak suya 20 gram (1 çorba kaşığı) ufalanmış atkuyruğu konur. Yarım saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Saat 10:00,15:00 ve 21:00’da birer çay bardağı içilir.

    Reçete5:
    Malzeme:kiraz çöpü, su
    Hazırlanışı:6 bardak suya 1 çay bardağı dolusu kiraz çöpü konur.12 saat bekletilir. Sonra 15 dakika kaynatılır ve yarım saat bekletilir.süzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00`da birer çay bardağı içilir.

    Reçete6:
    Malzeme:biberiye(rosmarinus officinalis), su
    Hazırlanışı:4 su bardağı saf sirkeye 1 avuç biberiye konur.10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Sabah akşam birer çay bardağı içilir.

    Reçete7:
    Malzeme:kanavcıotu(adonis vernalis), su
    Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı ufalanmış kanavcıotu konur. 20 dakika bekletildikten sonra süzülür. Günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.

    Reçete8:
    Malzeme:kereviz, domates, havuç, su
    Hazırlanışı:4 bardak suya 2 tane kereviz doğranır.15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Suyuna;1 su bardağı yeni sıkılmış domates suyu ile 1 su bardağı yeni sıkılmış havuç suyu konur.Saat 10:00,15:00 ve 21:00`da birer çay bardağı içilir.

    Reçete9:
    Malzeme:mısır püskülü, su
    Hazırlanışı:4 bardak suya 3 tutam mısır püskülü konur.15 dakika kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Günde 3 kere birer su bardağı içilir.

    Reçete10:
    Malzeme:ıspanak, mısırözü yağı, su
    Hazırlanışı:1/2 kg ıspanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haşlanır. Süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kaşığı mısırözü yağı konup yenir.
     
  2. 29 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Reçete11:
    Malzeme:marul tohumu, su
    Hazırlanışı:4 bardak suya 1 tatlı kaşığı marul tohumu konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür.Günde 2 kere birer kahve fincanı içilir.

    Reçete12:
    Malzeme:limonsuyu, bal
    Uygulanışı:
    1 hafta boyunca her gün;1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
    2. hafta,her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
    3. hafta, her gün; 1su bardağı limonsuyuna 1su bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
    4. hafta, her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
    5. hafta, her gün; 1,5 kahve fincanı limonsuyuna 1,5 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.
    6. hafta, her gün; 1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.

    Reçete13:
    Malzeme:yoğurt, patates
    Hazırlanışı:10 gün süreyle sadece yoğurt ve patates yenir.

    Reçete14:
    Malzeme:sarapna(smilax), su
    Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı ufalanmış saparna konur.5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir.

    Reçete15:
    Malzeme:aslan dişi(karahindib&#226:KK66:, su
    Hazırlanışı:4 bardak suya 4 çorba kaşığı ufalanmış aslan dişi kökü konur.10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Sabah akşam birer kahve fincanı içilir.

    Reçete16:
    Malzeme:enginar, akdiken(rhamnus), dulavratotu(arctium lappa), ayrıkotu(triticum repens), su
    Hazırlanışı:4 bardak sıcak suya 1 avuç ufalanmış enginar yaprağı ,1 avuç akdiken çiçeği, 1 avuç dulavratotu yaprağı ve ufalanmış kökü,1 avuç ayrıkotu konur. Ağzı kapatıldıktan sonra 1 saat bekletilir. Ayrı bir kapta ; 10 su bardağı su kaynatılır. Daha önce hazırlanan karışım bu suyun içine süzülür.Sonra temiz bir şişeye doldurulur.eritilmek istenen yerler, her gün bu suyla ovulur.

    Reçete17:
    Malzeme:deniz yosunu(moss)
    Hazırlanışı:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanır. Kavanozun ağzı kapalı olduğu halde 1 hafta bekletilir. Her gün, bir parça alınıp, eritilmek istenen bölgelere sürülür.

    Reçeteler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:
    * Reçetelerde verilen miktarları aşmayınız.
    * Uygulamak üzere seçtiğiniz reçeteyi 14 günden fazla kullanmayınız.
    * Çabuk zayıflamak için aşırılığa kaçmayınız.
    * Yavaş yavaş zayıflayınız.
    * Her gün , hiç olmazsa yarım saat yürüyünüz.
    * Bütün dertlerinizden sıyrılıp neşeli olmaya gayret ediniz.
    * Yazın, fırsat buldukça yüzün; kışın kolayınıza gelen beden hareketlerini yapın.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.