Sigara böreğini kızartamıyorum.yardım

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve deniz__el tarafından 18 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  1. deniz__el

    deniz__el Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar bu sigara böreğini nası sarıyosunuz, nası kızartıyosunuz fisfisfis ....kızartırken içindeki peynirler patlıyor.her tarafımı yakıyorum. deneyimsz biri olarak sizden yardım bekliyorum
     
  2. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  3. ilona

    ilona psikolocik deli Pro Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.956
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    348
    yufkayı üçgen şeklinde kesiyosun
    geniş olan yere peyniri koyuyosun ve kenerlarından (enden) içeri doğru peynirin üstüne eccük katlıyosun (peynir dışarı çıkmasın diye)
    sonra boyuna doğru sarıyosun(yukarıdan aşağı) kalan ucunuda eccük suya batırıp yapıştırıyosun

    bilmem anlatabilddimmi benneyaptımki




    ben bide yapıp buzluğa atıyorum donduktan sonra kızartıyorum ozaman hiç yağ emmiyo ve çıtır çıtır oluyo
     
  4. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  5. mavi_ay

    mavi_ay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    774
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ilona nın dediği gibi cnım yapımını anlatmış

    üçgen olacak yani yuyakı 8 e bölebilirsin
    3 gen kenarlı parçanın geniş tarafına malzemeni koy, her iki yandan kenarlarını biraz içe doğru al ki malzemen dışarı dökülmesin sonra sar ucunu ısla yapıştır..
    Bol yağda kızart

    Bide ben sigara böreğini direk fırına atıyorum çok güzel oluyo hem daha az yağsı oluyo ölede güzzell
     
  6. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  7. NEFERTARi

    NEFERTARi Ne mutlu TÜRKÜM diyene!!! Pro Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    704
    Beğenildi:
    155
    Ödül Puanları:
    113
    Aferin İloşŞeniz
    Emeklerimi boşa çıkarmıyon yevrum,ne güzel anlatmışsın öğrettiklerimi:icecream:
     
  8. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  9. deniz__el

    deniz__el Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    25
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kenarlarını biaz içe doğru alınca daha da patlıyo peynirler.böyle yaıyorum aslında ama anlamıyorum neden patlıyor. peynir cinsinden mi acaba dicem ama... benneyaptımki
     
  10. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  11. BenimAdxixmKxixrmxixzxix

    BenimAdxixmKxixrmxixzxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    382
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Bende aynı şekilde hazırıyorum. Buzluğa atıyorum. İhtiyacım olunca çıkarıp azıcık ıslatıyorum. Ama ben yağda değil fırında pişiriyorum. Bu senin için daha rahat olur bence
     
  12. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  13. minyatxuxr

    minyatxuxr Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2007
    Mesajlar:
    413
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Işte size bir püf nokta:eğer maydonozlu peynirli içinize 1 tane yumurta kirarsaniz böreğiniz patlamadan taşmadan ve de çok lezzetli bi şekilde kizarir :))
     
  14. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  15. Hallelujah

    Hallelujah Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    330
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bende peynire yumurta katıyorum,daha lezzetli oluyor ve peynir akmıyor.
     
  16. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  17. ISPANAK

    ISPANAK Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2007
    Mesajlar:
    256
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar peynire yumurta katma işini bende bilmiyordum iyi fikir teşekkürler...
     
  18. 19 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : deniz__el
  19. sarxix_xsxeker

    sarxix_xsxeker Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2007
    Mesajlar:
    159
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bende sıgara boreklerımı sarıp dondurucuya atıyorum ama benım boreklerım hamur oluyo ıyı pısmıyo bu konuda bana yardımcı olurmusunuz acaba cok az yagda kızartıyorum dıyemı ole oluyo
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.