Sigara böreklerim yağlı oluyor...

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve AskKirintisi tarafından 26 Mart 2009 başlatılmıştır.

    26 Mart 2009
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  1. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Kızlar sigara böreklerini muska biçiminde sarıyor bol ya ve kızgın ateşte kızartıyorum ama bana çok yağlı oluyor gibi geliyor, havlu kağıtla fazla yağını alsamda olmuyor.
    Siz nasıl yapıyorsunuz?
     
  2. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  3. verdinaaz

    verdinaaz hedef 65 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.868
    Beğenildi:
    114
    Ödül Puanları:
    153
    Valla yuvarlayıp yapıyorum ama yağlı olmuyor havlu kağıtın üzerine çıkarıyorum yağını alıyor zaten...Yağı iyice kızdırmıyormusun acaba...
     
  4. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  5. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    yağ iyice kızmazsa börekler yağı çok çeker, ondandır..
     
  6. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  7. FURKANCA

    FURKANCA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    446
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    108
    yüksek ve kızgın ateşte pişirmelisin
     
  8. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  9. FURKANCA

    FURKANCA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    446
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    108
    yani yagda diyecektim
     
  10. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  11. ilona

    ilona psikolocik deli Pro Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.956
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    348
    dondurucuda dondurduktan sonra kızartırsan yağ çekmez
    bide yağı iyice kızdırıp yüksek ateşte kızart
     
  12. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  13. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Bütün kızartmalarımı yüksek ateşte kızartırım ama yağ iyice kızmıyor olabilirmi diye düşündüm, Böreği yağa attığımda tabiri caizse foşurduyor ve kabarıyor.
     
  14. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108

    İlona ben dondurucudan çıkardıktan sonra çözülmesini bekliyorum, çıkarır çıkarmaz buzlu kızartmıyorum, buzlu halde kızartsak güzel olurmu ki delikafadulden
     
  16. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  17. _zhy_

    _zhy_ mis kokulu yalanlar x)) Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    238
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben bi yerde okumuştum direk buzluktan çıkarıp buzuyla birlikte kızartınca daha çıtır çıtır oluyoumuş ve yağ pek içine çekmiyormuş.ama kapağı olan bi tavada yapmak gerekir tabi. Yağ etrafa sıçramasın diye