Şıgıl Muhşi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına ikiye kesilir. Tuzlu suya yatırılıp, yarım saat bekletilerek sudan çıkartılır. Bezle kurulanıp yumuşayıncaya kadar yağda hafifçe kızartılır. Küçük bir tepsiye dizilir.
    Kıymaya rendelenmiş soğan,tuz,karabiber,dövülmüş sarımsak ve kıyılmış maydanoz ilave edilerek iyice yoğurulur.
    Hazırlanan bu köfte malzemesinden, kesilen patlıcanların arasına girebilecek uzun yassı köfteler yapılır. Dilimlerin arasına sıkıştırılarak tepsiye dizilir.
    Domatesler rendelenerek patlıcanların üzerine dökülür. Aralarına arzuya göre sivri biber yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında köfteler pişinceye kadar bekletilir. Sade pilavla birlikte servis yapılır.
    tavsiye ederim ben yaptım güzel oldu.kızartma oldugu için yağını iyice süzün yada peçeteyle alırsanız iyi olur.afiyet olsun