Sıkıcık çorbası/Kütahya

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve calikusumuz tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : calikusumuz
  1. calikusumuz

    calikusumuz Aklım egede kaldı...... Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Aslında adı çorba ama ana yemek gibide sunulabilir.

    İnce bulgur bir kabın içerisinde, bir çay bardağı sıcak su gezdirilerek kabarması beklenir. Üzerine tarhana, un, karabiber ve nane karıştırılır. Katı bir katı bir karışım elde edilir. Elimizde yuvarlayarak bilye büyüklüğünde küçük toplar yapıp, unlu bir tepsiye sıralarız. Bir başka tencerede soğan, yağı ve salça kavrulur.

    1 su bardağı ince bulgur ,3 yemek kaşığı tarhana ,1 yemek kaşığı un ,½ fincan kuru nane ,1 çay kaşığı karabiber ,1 büyük kuru soğan ,½ paket et suyu ,1 yemek kaşığı salça ,2 diş sarımsak ,1 kase yoğurt

    Üzerine beş su bardağına yakın su doldurulur. Kaynayan salçalı suya önceden yuvardığımız toplar atılır. Birbirine yapışmaması için tane tane atmakta yarar vardır. Kısık ateşte bulgurlar iyice pişinceye kadar kaynatılır. Et suyu varsa suyuna karıştırılabilir. Daha çok lezzet elde etmiş oluruz. Sunum; küçük bir kasede yoğurt ezip, içine dövülmüş sarımsak karıştırarak sos hazırlanır. Bu sos, sıcak olarak tabaklara servis yapılan Sıkıcık’a arzuya göre dökülür.
     
  2. 25 Ekim 2008
    Konu Sahibi : calikusumuz
  3. kUtahya

    kUtahya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.744
    Beğenildi:
    320
    Ödül Puanları:
    188
    tavsiye ederim kızlar deneyin suyuna haşlanmış yesil mercimek eklenirse hem daha besleyici hem lezzetli oluyor
     
  4. 25 Ekim 2008
    Konu Sahibi : calikusumuz
  5. Egem

    Egem Yokluk içinde Cumhuriyeti kuranların torunuyuz. Pro Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    21.623
    Beğenildi:
    9.435
    Ödül Puanları:
    238
    Kizlar içinde bulgur olan herşeyi severim eminim çok güzeldir
     
  6. 22 Ocak 2010
    Konu Sahibi : calikusumuz
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    leziz birşeye benziyor..denemeli bunu..ellerine emeğine sağlık tatlm.. a.s.
     
  8. 5 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : calikusumuz
  9. MaTaHari

    MaTaHari papatya Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1.906
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Ba----yııı----lı----rımmmm cokacimcoook
     
  10. 10 Eylül 2011
    Konu Sahibi : calikusumuz
  11. sevcan1988

    sevcan1988 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2011
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    yapmak nıyetım var ama zahmetlı:)
     
  12. 2 Ocak 2014
    Konu Sahibi : calikusumuz
  13. muhasebeci15

    muhasebeci15 ALLAH VAR GAM YOK Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2013
    Mesajlar:
    71
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    yaptım bakalım akşama yicez nasipse
     
  14. 1 Mart 2014
    Konu Sahibi : calikusumuz
  15. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım tarif için.