Sıkma ( adana antalya mersin konya)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve kasiope tarafından 26 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    26 Eylül 2010
    Konu Sahibi : kasiope
  1. kasiope

    kasiope kalbimin komutanı Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    sıkma;irmik ve undan örülü dışın içine peynirli, soğanlı iç veya kıymalı bir iç konularak ve kızartılarak yapılan hüner gerektiren lezzet.

    Un’u eleyerek hamuru yoğuracağınız geniş kaba alın ,2 Kg undan yaklaşık 1 buçuk, 2 bardak kadar yoğururken kullanmak üzere ayırın, un’un ortasını havuz gibi açın, mayayı ve tuzu ortaya dökerek karıştırın, suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
    Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun, yoğururken yanınızda bir kap ılık su bulundurun, gerekirse yoğuruken elinizi suya batırıp hamurun kıvam almasına yardımcı olabilirsiniz.
    İç harcını hazırlarken hamuru dinlendirebilirsiniz, dinlendirmesenizde olur.
    Haşlandıktan sonra soyduğunuz patatesleri çatal yardımıyla ezin. Soğanları sıvıyağda iyice kavurun ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin, salça ve soğan kavrulunca ezdiğiniz patatesleri ekleyin ve bir süre daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
    Malzemeler iyice birbirine karışıp, patatesler de kavrulunca ocaktan alın, ince ince doğradığınız maydonozları ekleyerek karıştırın.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzla yuvarlayarak beze haline getirin, yapışmamaları için unlu tezgahın üzerinde bekletin. Bezeleri un kullanarak tavanızın büyüklüğünde açın, illa yuvarlak bir biçim elde etmeniz gerekmiyor, çoğunlukla hamur açmayı bilmeyenler için bu sorun olabilir ama dert etmeyin.
    Açtığınız yufkanın fazla unun silkeleyin ve önceden ısıtılmış teflon tavada yağsız olarak iki yüzünüde yakmadan pişirin.

    (Hamuru İçin)
    •2 Kg un
    •4 Su bardağı ılık su
    •Yarım paket yaş maya
    •1 Çorba kaşığı tuz

    (İçi İçin)
    •6 Adet orta boy patates
    •1 Adet büyük boy soğan
    •3 Yemek kaşığı sıvı Yağ
    •2 Çorba kaşığı salça
    •1 Kalıp beyaz peynir (peynir sevmiyorsanız patates miktarını arttırabilirsiniz)
    •1 Demet maydonoz

    Pişen hamurlar sıcakken bir yüzüne tereyağı veya margarin sürün, içine hazırladığınız harcı resimde gösterildiği gibi yayın, yerken yağın akmaması ve harcın dökülmemesi için bir tarafını katlayarak sarın ve soğumasına fırsat vermeden sıcakken yiyin. Çay, ayran veya kola ile servis yapabilirsiniz, kesinlikle yanında başka bir yiyecek servis yapmayın zira kesinlikle yenmeyecektir
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 26 Eylül 2010
    Konu Sahibi : kasiope
  3. parpari

    parpari Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2010
    Mesajlar:
    103
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sabah sabah gördüm içim açıldı. bayılırım ben sıkmayacokacimcoook
     
  4. 26 Eylül 2010
    Konu Sahibi : kasiope
  5. hatic22

    hatic22 aşığımmmmm Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2010
    Mesajlar:
    3.042
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    ayyyyy hemde patatesli:)cokacimcoook
     
  6. 27 Eylül 2010
    Konu Sahibi : kasiope
  7. MaTaHari

    MaTaHari papatya Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1.906
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Süper görünüyo!