Simit

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.630
    Beğenildi:
    5.164
    Ödül Puanları:
    438
    Bir su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı şeker, mayayı katın eritin. Kabarması için 2-3 saat ılık bir yerde 10-15 dakika bekletin.
    *Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin. 1 su bardağı ılık süt ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin. Derin bir cam tencereye kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabağa yayın. Hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
    *Fırın tepsisisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın.