Şipşak Pastam (Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Libyana tarafından 13 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Sadece ve sadece 5 dakikamı alan ,inanılmaz kolay bir pasta..Son dakikada yapıp servise sundum diyebilirim
    Ani misafirlerinizde,canınız pasta çektiğinide ,vaktiniz olmadığında ,imdadınıza yetişen nefis bir tat..
    Pandispanyalarımı hep kendim yaparım lakin bu sefer hazır kullandım ,nefisti..
    -Süslemesini gelişigüzel yaptım dilediğimce sıktım krem şantisini üzerine,çok keyifli idi..
    Siz daha özenli yaparsanız şık olur..
    Aslında hepimizin bildiği ve uyguladığı bir tarif ,yine de paylaşmak istedim



    Hazır Pastaban
    bir iki kaşık süt veya şekerli su
    (pandispanya)
    Bir kutu sour cream -sahne
    (Çiğ Krema)
    Eğer krema bulamazsanız şanti kullanabilirsiniz
    4-5 kaşık reçel veya marmelat
    Ve dilediğiniz herhangi bir meyve..

    Pandispanyamı biraz süt ile ıslattım
    arası için çiğ kremayı mikserle 2 dakika kadar çırptım harika bir kıvamda oluyor,süslemek için mükemmel..
    Pastanın arasına krema ve çilek reçeli sürdüm..
    (bu reçel olayını yardımcımız olan çok tatlı gürcü bir bayandan öğrenmiştim)
    üzerini kremayla kapladım
    bir miktar kremaya bir damla kırmızı renklendirici kattım
    aynı işlemi çilek veya frambuaz püresi ile de yapabilirsiniz harika oluyor..
    afiyet olsun
     
  2. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. KralicheKaterina

    KralicheKaterina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2009
    Mesajlar:
    8.415
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Amanın pek şık olmuş eline sağlık tadı da eminim enfestir eelrine sağlık kuzumalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
     
  6. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. charming

    charming Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.376
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Ne kadar beceriklisiniz mutfak konusunda,tebrik ediyorum sizi. opuyorumnanaktan
    Nefis görünüyor yine. cokacimcoook
     
  8. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. reyyan6380

    reyyan6380 4.sınıf olduuukkk :) Pro Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Vallahi nefis görünüyor,ellerinize sağlık,ayrıcaa teşekkürler çok işime yarayacak.
     
  10. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Çok sağol kuzum:kedi:
    Keşke kesip dilim şeklinde de ekleseydim ,harika gözüküyordu
    Lakin inanın servise açar açmaz bitti,o kadar hafif ve leziz olmuş ki..
    denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar
    ayrıca krem şantisine labne peyniri ve ya lor ekleyip deneyin
    tadından yinmez:lepi:

    Eksik olmayın,çok çok teşekkür ederimŞeniz
    Umarım işinize yarar gülüm,sevindim beğenmenizeopuyorumnanaktan
     
  12. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. redlight71

    redlight71 *AŞKIM ve ÇOCUKLARIM* Üye

    Katılım:
    29 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.826
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    Amaan aman Libyanam yine döktürmüşsün maşallah ellerine sağlık çok güzel görünüyo...opuyorumnanaktan
     
  14. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. bersu

    bersu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.177
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Libyanacım ellerine sağlık.Görüntü zaten çok güzel..Bir şey soucam...Ben çiğ kremayı pandispanyanın arasına şanti ya da hangi kremayı süreceksem ondan önce sürüyorum.Kaymak gibi hoş bir tadı oluyor...Çırpılınca nasıl oluyor hiç duymamıştım ne fark ediyor..Bilgilendirirsen sevinirim....
     
  16. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :kedi: Çok sağol redLight ım..
    Afiyet olsun çok sağol bersu..

    Bu çiğ krema çırpılınca o kadar nefis oluyor ki çok seversin,denersen..
    Tadı dediğin gibi kaymak gibi zaten,mascarpone veya tereyağ hammaddesi budur,dilerseniz çiğ kremadan bu dediklerimi yapabilirsiniz arkadaşlar..

    Bersu,pastanın üzerindeki beyaz yer var ya o işte sade çiğ kremanın çırpılmış hali..
    Bu şekilde süper bir kıvamı oluyor,sertleşene kadar çırpıyoruz içersine sanki krema sertleştirici eklemişiz gibi oluyor..
    Pastane pastalarının aynısı..
    Bana da pastacı bir abla tavsiye etmişti,aa demiştim hiç duymadım hemen deneyim,ben de sıvı haliyle kullanıyordum çünkü
    iyi ki denemişim harika oldu
     
  18. 13 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. bersu

    bersu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.177
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146

    Libyanacım teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın.Zaten çiğ kremayı biraz sürüyorum üzerine bereketli bir şey artıyor..Ben o zaman kalanı çırpar krem şanti yerine kullanırım...a.s.a.s.Libyanadan öğrendim diye içimden geçirirm valla...Krem şantiden de lezzetli olacağı kesin canım bayılıyorum tadına kalorisi bol da olsa:asigim::asigim: